fredag 17 augusti 2012

Sanningen om Flour

"Tro inte på något bara för att du har hört det. Tro inte på något bara för att någon sagt det och många upprepat det, eller bara för att dina lärare och de som är äldre än du säger det. Men när du själv iakttagit och analyserat, när du finner att allt stämmer med vad ditt eget förnuft säger - då ska du acceptera det och leva därefter".
 Buddha 563-483 f. Kr.





Sedan vi fick våra första tänder har vi matats av information från tandvården hur viktigt fluor är för vår tandhälsa. Vi borstar våra tänder med fluor, vi sköljer våra tänder med fluor och vi köper till och med tuggummi som innehåller denna kemikalie. I skolan får vi besök av fluortanten som med sin fluorlösning lovar starka och friska tänder. På många håll i världen tillsätter man till och med fluor i dricksvattnet för ökad tandhälsa. Vad jag vet finns det ingen kommun i Sverige som tillsätter fluor men givetvis finns det naturligt i vårt vatten. Jönköpings dricksvatten kommer så klart från Vättern och innehåller normalt 0,10-0,14 mg/l. Livsmedelsverket gräns går vid 1,5 mg/l och flera studier som utgått från halva gränsvärdet visar att halten kan orsaka bland annat cancer.
 
 
Fluor är ett neurotoxin (nervgift) som är giftigare än bly och i det närmsta lika skadligt som arsenik i koncentrationer runt 1 ppm. Under 1900-talets första hälft var natriumfluorid (som är den korrekta benämningen av det fluor som används idag) ett avfall som blev över vid de stora aluminiumgjuterierna i framförallt USA. Avfallet var ett stort problem och man lyckades inte hitta något användningsområde utan det förblev en restprodukt. Kostnaden för att eliminera kemikalien var hög och det blev inte bättre av att många industrier tvingades betala skadestånd till boskapsägare och jordbrukare på grund av den skada som toxinen orsakade.
 
 



Det ena ledde till det andra och för att göra en lång historia extremt kort så blev det möjligt, med hjälp av en hel del marknadsföring och tvivelaktiga studier, att utan motstånd tillsätta avfallet i dricksvattnet. Huvudargumentet känner vi väl till även idag och det var att natriumfluoriden skulle motverka karies. De flesta av oss vet dock att karies framförallt kommer från raffinerade kolhydrater och det är knappast något som fluor kommer att råda bot på.
 
En hel del studier publicerades under kommande år som protest, men resultatet ledde allt som oftast till att forskare fick sparken och indragna forskningsbidrag som följd. Med stora industriintressen i ryggen var det förhållandevis enkelt och dumförklara dessa typer av påståenden. Tandvården som vid denna tid blivit ett helt fristående skrå tog emot den fantastiska kemiklien med öppna armar och enda fram tills idag finns det inte en enda studie som pekar på att natriumfluorid skulle vara bra för tandhälsan eller någon annan form av hälsa för den delen. Fluor har aldrig testats för säkerhet innan godkännande i varken tandkräm, munsköljmedel eller andra livsmedel.
 
 
Däremot finns det en storm mängd forskning som talar om dess skadlighet. Man behöver inte söka länge för att hitta dessa studier och jag kan lova att det varken är Coca-Cola eller Marabou som ligger bakom dem. Under årens lopp har man dock hittat en hel del andra användningsområden där natriumfluorid kommer till god hjälp. Adolf Hitler tillsatte giftet i dricksvattnet i koncentrationslägrena efter att funnit att ämnet gjorde människorna emotionellt förlamade. Natriumfluorid används tillsammans med cyanid och arsenik i råttgift. Ämnet är den huvudsakliga beståndsdelen i nervgasen Sarin. Man använder även toxinen i bekämpningsmedel och i våldtäcktsdrogen Rohypnol.
 
Natriumflourid är, som jag nämnde tidigare, ett nervgift som lagras i hjärnan och nervsystemet. Ämnet består av en positivt laddad jon som genom att binda negativa joner kan ta sig in i våra celler och skada dem. Studier har visat att barn som utsätts för höga halter av fluor har lägre IQ. Andra studier på natriumfluorid visar följande biverkningar:
 
 
 Skador i hjärnan på råttor som påminner om Alzheimers och demenssjukdom.
 
    Olika former av cancer skelettcancer är vanligast.

     
    Förändringar i benstommens hållfastighet då natriumfluorid lagras i skelettet med höftfrakturer som följd.

     
    Fosterskador och dödsfall hos spädbarn.

     
    Försämring av immunförsvaret.

     
    Orsakar Artros.

     
    Negativ strukturell förändring av tänderna hos barn.

     
    Hämmar produktionen av viktiga enzymer i matspjälkningen.

     
    Undertrycker sköldkörtelns funktion.
     
 
Dessutom har de senaste årens storskaliga studier visat att natriumfluorid inte har några positiva effekter på tandhälsan överhuvudtaget. Tvärtom har forskning visat att ämnet ökar förekomsten av karies. Ämnet kan till och med ge upphov till att emaljen ruttnar. Flera forskare har medgett att det inte finns någon korrekt genomförd forskning som bevisar natriumfluoridens skyddande effekt. Efter att fluor har visat sig orsaka akut förgiftning måste numera tandkrämstuber i USA märkas med en varningssymbol för gift.
 
 
 
"Fluorering är det största fallet av vetenskapligt bedrägeri i detta århundrade, om inte i alla tider." - Robert Carton, läkare och toxikolog
 
 
Texten är från denna Sida!
 
Själv köper jag  SANTE 's Flourfria tandkräm från Bodystore.se
Klicka HÄR för att komma dit.
 
 

Lyssna på en av världens ledande experter på Flour. Ett nyhetsinslag som visats i Australien.





2 kommentarer:

  1. Att ersätta natriumfluorid med det naturliga kalciumfluorid är väl klokt ?

    SvaraRadera
  2. Jag håller med till fullo att fluor och fluorid bör undvikas i allra största grad.
    Däremot finns det en del felaktigheter denna text.
    För att nämna en: "Våldtäktsdrogen Rohypnol" innehåller varken fluor eller fluorid, utan helt enkelt en bensodiazepin s.k. Flunitrazepam.
    Dock så har media målat upp en överdriven bild över just detta ämne för att skapa rädsla i samhället. Den är inte något värre än andra bensodiazepiner och dessutom inte särskilt vattenlöslig.
    Det finns andra preparat som förövaren skulle kunna använda i detta syfte.

    SvaraRadera