onsdag 28 januari 2015

Äntligen en överläkare som helt orädd, talar klarspråk om socker.



Han har läst och räknat. Han har studerat och får precis som vi inte ihop Livsmedels och jordbruksverkets statistik om att sockerkonsumtionen minskat.  Värdefull information om modifierad stärkelse även kallat High Fructos Corn Syrup. Han ger er en tydlig bild. Lika tydlig som den vi varje dag vill förmedla till er med en massa verktyg om hur man skall kunna leva ett sockerfritt liv. Tore Persson reder ut begreppen om vad som hänt med sockerkonsumtionen och hur allt förändrats.
Han har fått titeln ”Pain in the as” av Livsmedelsverkets förre generaldirektör. Han säger själv att det är den finaste titeln han fått! Detta är en fantastisk föreläsning och tror du inte på Nosugaradded, så har vi här en överläkare med tydlig kritik mot socker och stärkelseindustrin är HELT ointresserad av att avslöja mängden stärkelse vi konsumerar idag!
En föreläsning alla svenskar borde se.
Tusen Tack Tore Persson, du är en hjälte!!

Källa

tisdag 20 januari 2015

Ny studie: Ovaccinerade barn är friskare

Barn som inte vaccinerats är mindre benägna att utveckla sjukdomar och hälsoproblem än barn som vaccinerats, enligt en tysk studie. Personerna på bilden har ingen koppling till artikeln.

Barn som inte vaccinerats är mindre benägna att utveckla sjukdomar och hälsoproblem än barn som vaccinerats, enligt en tysk studie. Personerna på bilden har ingen koppling till artikeln.


Barn som inte vaccinerats är mindre benägna att utveckla allergier, autoimmuna sjukdomar, neurologiska problem och andra hälsoproblem än barn som vaccinerats, visar en ny studie.


Sedan flera generationer tillbaka har det varit allmänt vedertaget att vaccinering är viktigt för folkhälsan. Skeptiker varnar dock för en alltför okritisk syn på vaccinering, då det kan finnas samband mellan vacciner och ökande allergier och koncentrationsproblem.



Ännu känner vi inte till hur de giftiga ämnena och tungmetallerna i vacciner påverkar kroppens naturliga immunsystem och neurologiska funktioner på lång sikt.


Den tyske homeopaten Andreas Bachmair har samlat in hälsodata från 8095 ovaccinerade barn från 15 olika länder och jämfört med data från 17400 vaccinerade barn.


Deltagarna i studien var mellan 0 och 17 år gamla. Båda grupperna fick svara på samma frågor om barnens hälsa.



Studien visade att allergier var mer än dubbelt så vanligt bland vaccinerade barn. Benägenheten att utveckla astma och bronkit var nästan åtta gånger högre hos vaccinerade barn än hos de ovaccinerade.



Ungefär sju procent av de vaccinerade barnen hade utvecklat en autoimmun sjukdom, motsvarande siffra bland de ovaccinerade var 0.35 procent.



Totalt sett var hälsan bättre hos de ovaccinerade barnen och de hade också en lägre benägenhet att utveckla andra sjukdomar och hälsoproblem så som bland annat öroninflammation, hösnuva, hyperaktivitet, skolios, epilepsi och migrän.


Frågan om vaccinering av barn är kontroversiell och föräldrar som vägrar låta vaccinera sina barn får utstå mycket kritik. 



Den kända svenska författarinnan Anna Wahlgren har engagerat sig i vaccinationfrågan. Hon anser att vacciner är skadliga och är kritisk till läkemedelsindustrins stora vinstintressen. Hon miste sin son som då var tre år och tio månader i difteri trots att han  hade vaccinerats mot difteri. I en krönika från april 2011 skriver hon:



”Den skolmedicinska tanken är att vi byter en tillfällig försvagning av immunförsvaret till immunitet mot en sjukdom. Men vad det här utbytet egentligen innebär är ett blottläggande av hela vårt försvar mot alla kända sjukdomar – inklusive miljoner olika patogener – mot en tillfällig immunitet mot en enda sjukdom, vanligtvis en ofarlig barnsjukdom. Frågan är om vi byter mässling mot allergier, autoimmuna sjukdomar, cancer och AIDS.”


Anna Wahlgren lyfter i sin krönika upp flera exempel på hur vaccinering, i stället för att minska sjukdomsfall, har ökat sjukdomsfallen, efter att vaccinering inletts. Två sjukdomar som hon nämner är är polio och mässling:



"Typiskt är att antalet sjukdomsincidenter varit klart sjunkande långt innan vaccinet för sjukdomen ifråga introducerats. I England hade incidenterna av polio minskat med 82 procent innan poliovaccinet introducerades 1956. Dödligheten i mässling hade minskat med 97 procent i England innan vaccination mot mässling infördes."


Det finns läkare som förespråkar en mer individanpassad vaccinering där man tar större hänsyn till varje barns fysiska förutsättningar eftersom de anser att barnsjukdomarna fyller en naturlig och viktig funktion.


Källor:
http://www.vaccineinjury.info/vaccinations-in-general/health-unvaccinated-children/survey-results-illnesses.html
http://www.annawahlgren.com/index.php/view/svenska/manadens-kronika-mars-april-2011

söndag 18 januari 2015

Socker orsakar hjärtsjukdomar



En sockrad läsk om dagen ökar risken för att dö i hjärt- och kärlsjukdomar. En studie från det amerikanska smittskyddsinstitutet, CDC visar nu på ett eget oberoende samband mellan socker och hjärtdödlighet.

Den svenska medelkonsumtionen av socker ligger över den gräns där riskerna ökar.
Medan riskerna länge debatterats på nätet ser officiella kostrekommendationer fortfarande socker främst som en orsak till karies och som tomma kalorier som bidrar till övervikt och fetma, vilket i sin tur ökar risken för en mängd sjukdomar, däribland i hjärta och kärl.
Men tillsatt socker – alltså inte det som finns naturligt i exempelvis frukt – tycks även direkt öka risken för hjärtdödlighet oberoende av dess inverkan på kroppsvikten, visar en studie som gjorts av  Quanhe Yang som är forskare vid amerikanska Center for disease control and prevention, CDC, i Atlanta.
Studien är den största kartläggningen hittills av sockerkonsumtionen och dess inverkan på hjärt- och kärlsjukdomar där bland annat drygt 10 000 personer har följts upp under 14,6 år.
Resultatet presenteras i den medicinska tidskriften Jama.
 Sju av tio amerikaner får i sig mer än 10 procent av all energi från tillsatt socker, en nivå där sockerkonsumtionen började ge en mätbart ökad risk, enligt den nya studien. För den som åt en andel socker på 17 procent av energin var risken 38 procent större än för dem som åt 8 procent.
Och för dem som hämtar en tredjedel av sin energi från socker var risken att dö i hjärt- och kärlsjukdomar fyrdubblad.
Effekten kvarstod även då man tog hänsyn till att hög sockerkonsumtion ofta är en markör för dåliga matvanor i övrigt.
Svenskarna äter något mindre tillsatt socker än folk i USA men även här ligger konsumtionen i genomsnitt över 10 procent av energiintaget.
En separat analys visade dessutom att de som dricker en burkläsk om dagen ökade sin risk för hjärtdödlighet med en tredjedel oavsett totalt kaloriintag. En vanlig läskburk innehåller cirka 35 gram socker, motsvarande 140 kalorier.
I en redaktionell kommentar skriver Laura Schmidt som är professor i folkhälsovetenskap vid University of California San Fransisco att: ”Vi befinner oss mitt i ett paradigmskifte när det gäller forskning kring hälsoeffekter av socker, något som eldas på av den extrema överkonsumtionen av tillsatt socker bland den amerikanska allmänheten.”
Det nya paradigmet innebär, enligt Schmidt, att socker via påverkan på insulinresistens och blodfetter, men även via inflammation, är en direkt orsak till kroniska sjukdomar som diabetes typ 2, fettlever, demens och hjärtsjukdomar. Hon efterlyser också åtgärder som gör det enklare för allmänheten att undvika socker och pekar på att en rad länder redan infört sockerskatt.
Sockerkonsumtionen i USA ökade med 50 procent från mitten av 1970-talet och 20 år framåt. Ökningen fortsatte fram till omkring år 2000 för att toppa på 16,8 procent av det totala energiintaget, och föll därefter tillbaka något till 14,9 procent av energin fram till 2010.

Var tionde amerikan får i sig mer än 25 procent av sin energi från tillsatt socker och vid ett så stort intag är risken att dö i hjärtsjukdomar nästan tredubblad.

Tillsatt socker finns i ett mycket stor antal livsmedel och de viktigaste källorna i den amerikanska undersökningen var: sötade drycker, desserter, fruktdrinkar, smaksatta mejerivaror och godis.
Läsk stod i särklass och svarade ensamt för en tredjedel av hela det totala sockerintaget.
Enligt de nya nordiska näringsrekommendationerna bör tillsatt socker svara för mindre än 10 procent av energin och håller man sig under den nivån – och ännu hellre under 8 procent – så innebär det ingen ökad risk för hjärtat enligt denna studie.
Svenskarna får i genomsnitt ungefär 10 procent av energin från socker. Enligt Livsmedelsverkets senaste stora kostundersökning Riksmaten från 2011 åt svenskarna i genomsnitt 47 gram socker om dagen, vilket motsvarar ungefär 200 kalorier.
Många ligger något högre och för en stor grupp svenskar motsvarar dagens konsumtion, enligt den nya studien, att risken för att dö i hjärtsjukdomar är förhöjd med en tredjedel.
I USA har myndigheterna en ännu mer liberal syn på socker medan inflytelserika American heart association rekommenderar en lägre nivå än den svenska, nämligen max 25 gram om dagen för kvinnor och 38 gram för män, motsvarande 5 respektive 7,5 procent av energin.


måndag 12 januari 2015

Eating gluten increases the need for thyroid hormones

A new study shows Hashimoto’s patients with symptomless celiac disease (i.e., no digestive complaints) require 49 percent more T4 to achieve the same TSH levels as non-celiac Hashimoto’s patients.
After the patients followed a gluten-free diet for 11 months their TSH levels came down with the same T4 requirement as the non-celiac Hashimoto’s patients.
gluten hypothyroidism hashimoto's thyroid hormones

Gluten sensitivity linked with Hashimoto’s hypothyroidism

This is yet another study that demonstrates the clinical association between gluten sensitivity and Hashimoto’s hypothyroidism. It is very rare to find a person with Hashimoto’s who does not have some degree of gluten sensitivity or full-blown celiac disease.

Gluten overstimulates the immune system

Gluten sensitivity is basically defined as any immune response to gluten.
Celiac disease is defined generally as an autoimmune response to intestinal tissues upon gluten exposure, as well as overall activation of the immune system Various labs classify celiac disease using different criteria, including genetic testing and intestinal biopsy.
Either way, such an immune response is never good for a person with Hashimoto’s or other autoimmune disease.  The immune system is already imbalanced and overactive during an active autoimmune condition. A consistent immune reaction to a regular food in the diet only makes the immune system more volatile, further exacerbating the autoimmune condition.
This overall activation of the immune system creates inflammation and explains why symptoms of gluten sensitivity vary. For some the inflammation may target the joints, creating pain and swelling. For others skin rashes and skin disorders ensue. Many others suffer inflammation in the brain, resulting in brain fog, mood and anxiety disorders, or memory loss.
The list of inflammation-induced symptoms brought on by a gluten sensitivity goes on and depends upon the person’s genetic makeup. Needless to say such systemic inflammation also flares up an autoimmune condition.

Experience shows a gluten-free diet is a must

In my experience, most Hashimoto’s patients fall somewhere between gluten sensitivity and celiac disease.  Nevertheless, almost all patients with Hashimoto’s improve on a strict gluten-free diet, even if they do not fit the established criteria of celiac disease. By strict I mean you are 100 percent gluten-free. Because the immune reaction to gluten has been shown to last up to six months after exposure, cheat days or occasionally eating gluten will derail the therapeutic benefits of a gluten-free diet.

Practitioners wrong when they say gluten OK

I have seen many patients over the years with Hashimoto’s whose health care practitioners have told them they can eat gluten because they had a normal gluten antibody test (meaning there is no sensitivity) or they did not have the gene for gluten sensitivity. This a horrible mistake and a complete disconnect with the realities of what a serious immune trigger gluten is for most people with Hashimoto’s, unassociated with celiac disease.

Problem lies with incomplete gluten testing

I am now convinced that part of the problem with negative gluten antibody tests is improper testing. The general gluten antibody test conducted by most labs today is only testing a small portion of the gluten protein, alpha-gliadin.
In reality, an individual can have an immune response to various parts of the gluten protein, including omega-gliadin, gamma-gliadin, wheat germ agglutinin, and deamidated gliadin.
In my practice the only valid and complete gluten assessment is a panel called the Wheat/Gluten Proteome Sensitivity and Autoimmunity test by Cyrex Laboratory in Phoenix, Arizona. The panel also provides testing for transglutaminase antibodies, the marker for autoimmunity against intestinal tissue. This marker strongly suggests celiac disease or at least an autoimmune reaction in the small intestine in response to gluten.

Other factors in gluten testing

If you are a thyroid patient who tested negative for alpha-gliadin antibodies and have been told it is OK to eat gluten, that advice could be harmful to your condition as you may be reacting to one of these other components of gluten.
Also, newer research shows that people may have a gluten cross-reactivity, meaning they react to other foods as if they are gluten, another scenario for which Cyrex Labs screens. Lastly, if your immune system is depressed and exhausted, you may not be able to make enough antibodies to register positive on a lab panel, even though an immune reaction is taking place. In this instance, restoring immune health will often then produce a positive antibody response to gluten on a lab test.
Both the scientific and clinical evidence linking gluten with Hashimoto’s and autoimmune disease in general is too powerful and abundant to ignore. A strict gluten-free diet is the first and most important step to managing your Hashimoto’s hypothyroidism.
Source: http://drknews.com/eating-gluten-increases-need-for-thyroid-hormones/

söndag 11 januari 2015

What Are You Waiting For?




The time will never be absolutely right

So, instead of waiting,,,,,,take the moment every day and make it right :)

One of these days we won't be around anymore.....so don't waste the life you've been giving

 ♥

fredag 9 januari 2015

Varför vi behöver Aminosyror


Vad är aminosyror?

Aminosyror är byggstenar i proteinerna, som bygger upp allt levande liv och klarar kroppens alla funktioner. Proteiner bygger upp celler och reparerar vävnader. De kan också bilda antikroppar för att bekämpa bakterier och virus. De är en del av enzymerna och hormonsystemet samt bygger upp cellkärneproteinerna RNA och DNA och deltar i muskelaktiviteten.

Därför är aminosyror så viktiga

En saknad aminosyra är en saknad byggsten. Aminosyrornas funktion är att fungera som energikälla för celler och vävnader.
Människan består av de mest komplicerade aminosyrorna. Vetenskapsmän har upptäckt och isolerat 22 olika aminosyror. Av dessa är åtta livsviktiga. Termerna "livsviktig" och "icke livsviktig" är missvisande, eftersom alla aminosyror är nödvändiga för hälsan. Hur som helst, åtta av dem måste bli tillförda kroppen, antingen som mat eller tillägg, och det är tillförseln av detta behov som i själva verket är livsviktigt. Om dessa åtta blir tillförda under samma tid och i tillräcklig kvantitet kan de andra fjorton framställas av kroppen, under förutsättning att enzymaktiviteten är fullgod.

Aminosyror genom maten

Aminosyror kan inte – såsom t.ex. fett – lagras i kroppen. Vi behöver en kontinuerlig tillförsel. En bra kost med rätt sammansättning är en grundförutsättning. Men eftersom alla de livsviktiga aminosyrorna måste tillföras i rätt mängd och på samma gång är ofta vår föda inte tillräcklig och många människor äter idag en alldeles för ensidig kost på grund av olika sjukdomssymptom, såsom allergier, Candida, tungmetallsförgiftning m.m.

Störningar och det naturliga åldrandet

Infektioner och sjukdomar kan störa våra matsmältningsorgan så att vi inte kan tillgodogöra oss proteinernas viktiga beståndsdelar - aminosyrorna. Själva nedbrytningen sker i matsmältningsorganen. De bör därför fungera tillfredsställande. Därefter skickas aminosyrorna runt i kroppen genom blodet. Vävnaderna i kroppen väljer sedan de aminosyror de behöver för att bilda sitt eget protein.
De enzymer som skall bryta ner proteinerna till aminosyror börjar fungera mindre bra redan vid trettio års ålder, då kroppen nått sin "höjdpunkt". Det naturliga åldrandet har börjat. Därefter är ett tillskott av färdiga aminosyror – som kroppen kan tillgodogöra sig – minst lika viktigt som vitaminer och mineraler.

De livsviktiga aminosyrornas funktion i kroppen

  • * L Isolencine. Reglerar blodsockerhalten. Hjälper musklernas ämnesomsättning. Bör vara i balans med L. Leucine och L. Valine.

  • * L Methionine. Bra vid avgiftning, binder tungmetaller. Bra vid hårlossning. Hjälper levern vid nedbrytning av fetter och avgiftar.

  • * L Threonine. Viktigt tillskott för vegetarianer. Stöder bildandet av kollagen, stimulerar leverfunktionen. Hjälper matsmältningen och tarmar att fungera mera jämnt. Bygger upp immunsystemet.

  • * L Phenylanine. En icke beroendeframkallande smärtlindrare. Stärker minnet och inlärningsförmågan. Kontrollerar impulser mellan nervceller

  • * L Tryptophan. Används av hjärnan för att tillverka nervsändaren serotonin. Serotonin spelar en viktig roll vid känslostämningar och vår mentala hälsa. Motverkar migrän, sömnsvårigheter, rastlöshet.

  • * L Leucine. Reglerar blodsockerhalten. Läkande för hud och skelett, skall vara i balans med L Valen och L Isolencine. Viktigt för återuppbyggnad av kroppsvävnad.

  • * L Lysine. Virusskydd, stärker immunförsvar, lever, hud, mm.

  • * L Valine. Samarbetar med L Leucine och L Isoleucine för musklernas ämnesomsättning, gynnar den mentala hälsan, musklernas koordination och lugnar nerverna. Hjälper aminosyror som blivit skadade i kroppen av droger, alkohol, kemikalier, mediciner m.m.

De övriga aminosyrorna

    • L Proline. Nödvändig för kollagen-bildandet. Behövs vid skador eller besvär på bindväv. Läker huden.

    • L Aspartic Acid. Ammoniakavgiftande. Reparerar skador på centrala nervsystemet. Ökar uthålligheten hos idrottsmän. Skyddar levern, stimulerar till normal cellfunktion. Bygger upp immunsystemet.

    • L Alanine. Arbetar ihop med L Trypophan och stimulerar B6-metabolismen. Bra för hår, naglar, mage och lever. Används som kroppens drivmedel för vävnader i nervsystemet, muskler och hjärnan.

    • L Systine/L Cysteine. Är svavelaminosyror som binder tungmetaller såväl kvicksilver som aluminium. Hjälper till att avgifta cellsystemet. Skyddar vid kopparförgiftning. Bromsar åldrandet. Viktiga antioxidanter. Stoppar fria radikaler. Löser slem.

    • L Histidine. Effektiv vid behandling av allergier av olika slag. Viktigt för hörseln. Avlägsnar giftiga metaller ur kroppen. Effektiv vid matsmältningssystemet, viktig vid produktion av vita och röda blodkroppar.

    • L Tyrosine. Reglerar blodtrycket. Stöder L Histidine vid allergier. Kontrollant vid ångest och depressioner. Producerar Malamin, hår- och hudpigment. Upphöjer humöret. Bildar röda och vita blodkroppar.

    • L Glutamine. Viktig vid stress, reglerar syra, bas, balansen, tarmslemhinnan, tarmupptag, transport av amoniak ur kroppen, mage, hud, muskler, blodsocker, mm.

    • L Arginine. Viktig för blodkärl, körtlar, högt blodtryck, högt kolesterol, blodcirkulation, mm.
    • L Serine. Läker hud och acne. Bygger upp immunsystem och antikroppar.

Källor

Informationen om aminosyror har hämtats ur böckerna Aminorevolution av DR Robert Erdmann och Amino Acid in Therapy av Leon Chaitow.